Bedrijven

Het telefonisch of persoonlijk onthaal, uw website, uw drukwerk. Samen vormen ze het visitekaartje van uw bedrijf. Verzorgd, vlot en correct taalgebruik straalt professionaliteit uit en geeft uw bezoekers en klanten een eerste onvergetelijke indruk. Maak gebruik van onze taalbegeleiding zodatessay helper u uw imago ook na de eerste contacten hoog kan houden.

Khanta werkt bedrijfsgericht en levert enkel maatwerk. Laat ons uw specifieke wensen of ideeën kennen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om te bekijken hoe we u van dienst kunnen zijn.

 

taalcorrectie

Al eens een tekst, brochure, offerte of eindwerk onder ogen gekregen met een aantal taalfouten? Twijfelde u niet een beetje aan de professionaliteit van het bedrijf of interesting proposal essay topicsde bekwaamheid van de student? Een website met slecht, onverzorgd taalgebruik klikt u als bezoeker toch ook sneller dicht, niet?

Laat Khanta uw teksten nalezen en verbeteren op fouten. Geen schoonheidsfoutjes die er bij lastminutewijzigingen insluipen en de zekerheid dat uw presentatie of website in foutloos Nederlands, Frans of Engels is. U kan met een gerust hart uw fiat geven en de tekst kan online of naar de drukker.

Een brief, folder, prijslijst, verslag, presentatie, website, mailing, hand-outs … Laat de tijd, moeite en kosten die u erin steekt renderen en zorg dat uw klanten u naar waarde inschatten.

 copywriting

writing-blue

 

Een nieuwe brochure, uw maandelijkse nieuwsbrief, uw (ver)nieuw(d)e website of gewoon een aantal specifieke landingspagina’s om extra toegangspoorten naar uw website te creëren. U hebt wel  ideeën, u weet wat u wilt zeggen maar u krijgt het niet altijd even vlot geformuleerd. Khanta neemt het schrijf- of herschrijfwerk voor haar rekening en giet uw idee in een mooi geschreven jasje.

Vlotte teksten in uw online-etalage, hand-outs, folders, nieuwsbrieven … Ze lezen lekker, houden de aandacht vast en zorgen vaak voor actie wat u dan weer klanten oplevert. En daar was het u uiteindelijk toch om te doen.

 

taaltraining

Uw anderstalige klanten stellen het zeker op prijs als ze in een voor hen verstaanbare taal verder geholpen worden. Een onthaalbediende of een andere medewerker die hen vlot en efficiënt te woord staat, stelt de klant op zijn gemak en verkoopt. Zorg dat uw medewerkers zich op hun gemak voelen in een andere taalomgeving zodat u het potentieel van uw bedrijf ten volle kan benutten.

Khanta geeft in-company taaltrainingen Frans/Engels voor onthaalbedienden en zorgt ervoor dat de eerste contacten rimpelloos verlopen. Verdere contacten onderhouden gebeurt door te bellen of te emailen. Wie dit ook in degelijk Frans/Engels wil doen kan bij ons terecht om basisgesprekken en emails – in een terminologie die relevant is voor uw bedrijf – in te oefenen.

 

Moet u belangrijke gesprekken voeren in het Frans/Engels en voelt u zich niet zo zeker in de andere taal? Onze persoonlijke begeleiding geeft u net dat extra beetje vertrouwen zodat u zich volledig kan richten op de inhoud van het gesprek.

Hebt u een specifieke vraag of behoefte? Wij horen ze graag van u.